Olen Turun Mikaelinseurakunnan kirkkoherra Jouni Lehikoinen.

Pappina olen toiminut kirkossamme vuodesta 1984 alkaen. Ensimmäinen virkapaikkani oli Turun Mikaelinseurakunta(1984-1991), jossa toimin nuorisopappina. Sen jälkeen tie vei Karinaisten seurakunnan kirkkoherraksi(1991-1998) sekä Paimion seurakunnan kirkkoherraksi(1998-2003). Paluu Turun Mikaelinseurakuntaan tapahtui 2003.

Tällä blogisivulla kohtaat viiden lapsen isän ja kahden lapsen isoisän(=ukin), hervottoman kiekkofanin ja kirkonmiehen ajatuksia elämästä, uskosta ja yhteiskunnasta.  Mikaelinseurakunnan ”koutsin” näkökulma antaa soppaan oman mausteensa…

1. Pekka Siltanen

Pappina on helppo olla ja lymyillä, (muistan sen kummallisista luokkatovereistani, jotka päätyivät vastuuttomuuteen) koskapa ei kanna vastuuta muuta kuin… Lähetäppä minulle viesti, mitä mieltä olet vastaavasta, jos sinulla on siihen mitään sanomista? Eipä taida olla?

Muslimitaustaisten maahanmuuttajien kotouttamisen mahdollisuuksista
    ”On muitakin versioita, mutta kaikissa kuulemissani minua hämmästytti se, että nuo 30 – 40 miljoonaa kiinalaista muslimia pitävät voimakkaan yhteenkuuluvuuden tunteensa ja fanaattisuutensa alkuna kourallista turkkilaisia, persialaisia tai arabeja, jotka saapuivat ilman vaimoja Kiinaan 1400 vuotta sitten. Jos todellisuus edes muistuttaa näitä kertomuksia, niin millainen voima onkaan heidän uskossaan ja kansallisuustunteessaan, että he eivät ole sulautuneet heitä 1 1/2 (1,5) tuhatta vuotta ympäröineeseen mahtavaan kansaan? ”

Lähde: C. G. Mannerheim, Matka Kiinaan, Tiedusteluraportti 1906 – 1908. Suomalaisen Kirjallisuuden Seura Helsinki, Saarijärvi 2013. s. 88.

• Jouni Lehikoinen

Hei Pekka! Pappina ei tarvitse onneksi lymyillä missään, vaan saa olla siellä, missä ihmiset ovat ja vaikuttavat. Samalla saa nähdä sen todellisuuden, että sanomaa Jeesuksesta tarvitaan tänäkin aikana tosi kipeästi. Maahanmuuttajillekin on tästä todellisuudesta kerrottava ja sehän muuttaa myös heidän sydämiään ja elämäänsä, kun kohtaavat elävän Jumalan-vai mitä???