Suurin ja kaunein?


Mk.10:14,43

Suuruuden ja kauneuden perässä juoksijoita löytyy maamme joka pitäjästä. Aina on ihmisiä, jotka tavoittelevat ensimmäisiä sijoja ja eturivin paikkoja elämän estradeilla. Elämän onnea ja suuruutta mitataan ajassamme hyvinkin materiaalisin mittarein- se joka on onnistunut keräämään eniten saa osakseen toisten kunnioittavat katseet.
Elämän eturivin paikoille on tungosta, mutta löytynevätkö ne sittenkään menestyksen, suosion ja kunnian kentiltä?
Ajatus suuruudesta vaivasi myös Jeesuksen lähimpiä. Olisi fantastista, jos Jeesus lupaisi painavan salkun taivasten valtakunnassa ja mielellään näkyvän sellaisen jo täällä ajan keskellä.
Ihmisen oman suuruuden varjoon jää ajassamme paljon myös hengellisellä kentällä. Vuositilastot tosin eivät kerro, kuinka monta etsivää sielua karkotetaan muualle juuri tämän vuoksi. Siellä, missä korostetaan ihmisen suuruutta, kumarretaan ihmisvaltaa ja – asemaa. Samalla tallotaan jalkoihin Jeesuksen ristinuhria, ainutkertaista sovitustyötä. Ihminen kun haluaisi hankkia aseman, joka kuuluu vain ja ainoastaan Jumalalle.
Sana laittaa asiat toisenlaiseen järjestykseen. Siellä, missä ihmissilmin mitataan suuruutta kauneutta saattaakin Jumalan silmissä näkyä tyhjyyttä ja turhamaisuutta.
Lapsen asettaminen aikuiselle esimerkiksi suuruudesta oli ennenkuulumatonta. Kuinka omaan viisautensa ja elämänkokemukseen ja hengelliseen kypsyyteensä nojaava aikuinen voisi oppia jotakin kokemattomalta lapselta??.
Portti taivasten valtakuntaan on edelleenkin ahdas. Siitä ei pääse läpi oman suuruuden ja viisauden voimassa. Jeesus kehottaa kääntymään ja tulemaan lapsen kaltaiseksi. Kääntyminen-parannuksen tekeminen kuuluu hengellisen elämän aakkosiin -taivaan valtakunnan kielioppiin, jota valtakunnan paras opettaja, Jumalan Henki, työstää kristitylle.
Tähän kokonaisuuteen astuu kuvaan mukaan ihmisen pienuus ja voimattomuus. Ajan ongelmana on pikemminkin hengellinen itseriittoisuus, joka johtaa hengellisen kuolemaan. Lapsen luottamusta, avoimuutta ja uskoa tarvitaan seurakunnissamme.
Sitä Vapahtaja haluaa olla meille opettamassa. Jumalan lapsena saa luottaa Isän läsnäoloon, hoitoon ja huolenpitoon elämän vaikeittenkin asioiden keskellä.
Saammehan olla pieninä ihmisinä suuren Jumalan hoidossa?

38Tavoitetut henkilöt10Sitoutumiset

4Tuula Hyvönen, Irja Melasniemi ja 2 muuta

Jouni LehikoinenTykkääNäytä lisää reaktioitaKommentoiJaa

Kommentit
Jouni Lehikoinen

Kirjoita kommentti…

Jouni Lehikoinen

Julkaisija: Jouni Lehikoinen · 8. tammikuuta ·

UUSI ULJAS KRISTINUSKO??

Aikamme on tuottanut uuden uljaan kristinuskon.
Se on oikeastaan vain muutaman vuosikymmenen prosessin tulos. Aineksia siihen on kyllä haettava jo kauempaa, mutta nykyihmiselle se kyllä kelpaa. Siitä on tullut jokamiehen uskonto, mauton , hajuton ja väritön, mutta samalla se tarjoaa jokaiselle sellaisen muokkausmahdollisuuden, mikä kullekin sopii. Uusi uljas kristinusko tarjoaa jokaiselle jotakin; ekologisuutta, hiljaisuutta, miellyttäviä elämyksiä, u…Näytä lisää

689Tavoitetut henkilöt201Sitoutumiset

2 kommenttia6 jakoa35Timo Aaltonen, Päivi Mänty ja 33 muuta

Jouni LehikoinenTykkääNäytä lisää reaktioitaKommentoiJaaOsuvimmat

Kommentit
Jouni Lehikoinen

Kirjoita kommentti…

Riitta-Liisa Musku

Riitta-Liisa Musku Olipa ihana lukea tätä. Me elävässä uskossa olevat kristityt olemme todellakin ajautumassa kauaksi Jumalasta…. Missä on aito Jumalanpelko, joka tietää totuuden ja armon ja niiden Pyhän liitto, jonka Jeesus itse on allekirjoittanut omalla verellään.2HallitseTykkääNäytä lisää reaktioita · Vastaa · Viesti · 6 vk

Martti Lehikoinen

Martti Lehikoinen Kiitos Jouni tästä.1HallitseTykkääNäytä lisää reaktioita · Vastaa · Viesti · 6 vkNäytä kaikkiTulevat tapahtumat

Ei tulevia tapahtumiaTee seuraavan tapahtumasi löytämisestä helppoa. Luo se Facebookissa.Luo tapahtumaNäytä kaikkiRyhmät

groups

Luo yhteisö sivusi ympärille linkittämällä sivuAloitaNäytä lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *