Kirkossa?!

”Rosvojen luolanako te pidätte tätä temppeliä, joka on minulle omistettu? Siltä se minustakin näyttää, sanoo Herra.”   Jer.7:11

Kirkosta eroaminen on ajan ilmiö, joka ravistelee jälkikristillistä Eurooppaa. Syitä eroamisiin saattaa olla monia, mutta hälyttävää on se, että jotkut kokevat, että kirkko on liikaa maallistunut eikä sillä ole enää hengellistä annettavaa.

Historia toistaa itseään. Vuonna 1923 pastori Immo Kuusi perusteli kirkkoon kuulumistaan papeille, jotka olivat jättämässä kirkon seuraavasti: ”Ulkonaisissa kirkkokunnissa on paljon erehdyksiä ja tulee aina olemaan. Mutta niiden piirissä Kristus kuitenkin toimii ja kokoaa seurakunnan. Kirkosta eronneet papit jättävät laumansa ja pakenevat paikalta luopuessaan mahdollisuudesta julistaa evankeliumia tuhansille ryhtyessään paimentamaan kymmenkunnan eronneen sieluja.” Kuusi sanoi pysyvänsä kirkossa silloinkin kun näkee siellä vain hengellistä kuolemaa ja rukoilevansa oikeanlaisia paimenia, kun viralliset paimenet kenties syöttävät kuulijoilleen vain ”puita, heiniä ja olkia”. Kirkon tehtävä turvallisen hengellisen kodin antajana on nyt äärimmäisen tärkeä- ja myöskin se, että kirkko ei käy kauppaa sanomastaan ajan hengen kanssa.

1. Mauno Vilminko

Kiitokset Adventin ja Joulun avaussaarnasta yleltä,sekä blogista Kirkossa ?!.
    Kaltaisiasi paimenia nyt tarvitaan.Itsen en ole ”haihatellutkkaan” kirkosta eroa.
    Näin ei pitäisi tehdä yhdenkään ”jolla on jäännöskään Hengestä” Jeremia.
    Siunausta sille suunnalle täältä Sotkamon suunnalta.
    Mauno + Aino.

• Jouni Lehikoinen

Hei!

Kiitos palautteesta! Siunausta teille alkavaan adventin aikaan:
      Terveisin

Jouni