ADVENTTIA!

Kohotkaa korkeiksi portit,avartukaa ikiaikaiset ovet! Kirkkauden kuningas tulee” Ps.24:7

Useille meistä joulu on vuoden kiireisintä aikaa, mutta eikö juuri kiire olekin ajalle tehtyä väkivaltaa? Joulunajan rauhattomuus majailee ihmisen sisimmässä. Meille on uskoteltu, että kuluttaminen ja korkea elintaso tuovat syvimmän onnen. Usein niiden tavoittelu jättääkin tyhjyyden.

Eikö juuri nyt meidän, jotka olemme rakentaneet elämäämme omat aikataulumme, käytävämme, ovemme ja porttimme, ole aika hätkähtää ja kuulla sana: ”Kirkkauden kuningas tulee.”

Ensimmäisenä adventtina ihmiset levittivät vaatteitaan tielle. Se oli kuninkaan vastaanotto. Sillä voisi olla toinenkin merkitys: Kaikki turhat roolit ja ulkokuoret on parasta riisua pois, sillä Jeesus tuntee meidät sisintä myöten. Kun sisimpämme on alastomaksi riisuttu ja paljas, voi Jeesus tulla perille asti tuomaan rauhan.

Adventin ajankohtainen kehotus on tässä: Tutki itseäsi. Jos Kristus on kadonnut elämäsi näköpiiristä, ratkaiseva päivä voi olla kuin ansa, johon joudut äkkiarvaamatta. Laske elämäsi perustukset kuntoon ja liity niiden kristittyjen joukkoon, jotka luottavat Jeesukseen ja odottavat uskossa hänen paluutaan.

Jouni Lehikoinen